Az akvárium elrendezése

Nagyteljesítményű szűrő a tiszta vízért

Ahhoz, hogy a relatív nagy aranyhalak gondozása ne sok munkával járjon, ajánljuk a magasabb teljesítményű szűrőket. A B 200-as és a B 400-as sera Bio belsőszűrő az akváriumvizet mechanikailag és biológiailag tisztítja. Ehhez a szűrőbe megfelelő betét elhelyezése szükséges. A sera szűrővatta és a sera biofibres a nagyobb méretű szennyező részecskéket (pl. ételmaradék, elhalt algadarabok) visszatartják. A sera biopur és a sera siporax - az akvárium vizét a káros anyagoktól megtisztító sera nitrivec hasznos filterbaktériumai számára ideális telepviszonyokat kínál.

Semmi esetre se tartsuk az aranyhalakat gömb alakú akváriumban. A halak mozgása következtében vízhullámok keletkeznek, amik az üvegről visszaverődnek a halra. Tehát az érzékeny oldalvonalon keresztül a hal állandóan a saját testképét / echoját érzékeli. Ez tartós stresszhez és az aranyhal ellenállóképességének csökkenéséhez vezet. Emellett még sok más hátránya van, a díszhalak gömb alakú akváriumban történő tartásának.

Milyen melegre vagy hidegre van szükségük az aranyhalaknak?

A szükséges vízhőmérséklet az aranyhalak fajtájától függ. Az egyszerű, erős felépítésű aranyhalak, Shubukinok és Sarasak szoba-hőmérsékletű (18-24 °C-os) vízben érzik jól magukat. Télen lehet hidegebb is. Az érzékenyebb fajták előnyben részesítik a 27 °C-os vizet, azt, amit már a többi fajta tartósan túl melegnek talál. Ajánljuk Önnek a sera akvárium-vízhőmérőit, amivel Ön azonnal észlelheti a hőmérséklet túlzott változásait.

 

Hírdetés

Online

45 vendég