Fajtáknak megfelelő táplálék az egészségért

Az aranyhalakat változatosan és a fajtának megfelelően kell táplálni. Bélszerű gyomruk van, ezért gyakran, de keveset esznek. Az aktivitásuk miatt olyan – sok nyersanyagot tartalmazó – táplálékra van szükségük, amiket kíméletesen készítenek elő. Az aranyhalak kevés proteint, és több könnyen emészthető szénhidrátot igényelnek, mint a meleg vizet kedvelő halfajok. A fehérjetöbbletet a meleg vizet kedvelő halakkal ellentétben nem használják fel. A magas fehérjetartalom elhízáshoz és a víz szennyezettségének fokozódásához vezet. A nem megfelelő táplálás eredményeként a halak színezete elhalványul.

Táplálék aranyhalak számára

A sera több mint 40 természetes nyersanyagot, minden szükséges vitamint, ásványi anyagot, nyomelemeket és növényeket tartalmazó speciális aranyhal-eledele van. Ezek az összetevők a leginkább kíméletesen összeállítottak. Az aranyhalak tápja kevesebb proteint tartalmaz, mint más sera tápok. Könnyen emészthető és nem szennyezi a vizet.

sera goldy: Pelyhes táp minden fajta aranyhal napi etetéséhez, spirulinával és búzacsíraolajjal. Ez “energiatáp” az egész évre.
sera goldy Color: Granulátum táp. Természetes módon javítja az aranyhalak színezetét és ellenállóképességét. Különösen sok természetes karotint tartalmaz és így fokozza – a fajtáknak megfelelő módon – az aranyhalak színezetét. A körültekintő összeállítás, az egészséget fokozó növények és az értékes komplex multivitamin ideális a gyakran érzékeny aranyhal-fajták ápolásához.
sera goldy Royal: Egy magas minőségű granulátum-táp, azon aranyhal-fajták számára is, amik előszeretettel táplálkoznak a közép vagy mélyebb vízrétegekben. Ez a granulátum-táp lassan süllyed el, hamar puha lesz, és mégis hosszú ideig megtartja az állagát.
 

Fitten a vitaminokkal

Az aranyhalak mindig olyan benyomást keltenek, mintha éhesek lennének. Ne hagyja magát megtéveszteni. Maximum háromszor etesse őket naponta, de csak annyi táppal, amit a halak néhány perc alatt meg tudnak enni.
Heti egy böjtnap nem árt. Ahhoz, hogy az étrend változatos legyen, 2-3 különböző fajta táplálékot ajánlunk, de ezeket nem összekeverve, hanem külön-külön adagolja. Kis dobozokból etesse őket. Különben a megkezdett táp régi lesz és az értékes összetevők elvesztik hatásukat.

A hideg vizet kedvelő halak nagyon elevenek és sok energiára van szükségük. Ezért ajánljuk a táp vitaminokkal történő kiegészítését. Így megelőzheti a betegségek és a különböző hiányok fellépését. Az aranyhalakat minden esetben el kell látni vitaminokkal:

•   az akváriumba történő berakást követően

•   minden részleges vízcsere után

•   a gyógyítás segítésére

•   betegségek után

•   az ívási időszak folyamán
 
sera fishtamin egy folyékony készítmény, amit a tápra kell csepegtetni.

sera activant számos vitamin és nyomelem kombinációja, tabletta formában. Fokozzák a vitalitást és segítik a halakat színezetük megőrzésében. A tablettákat közvetlenül a vízbe kell rakni. Így a halak azt harapdálhatják.
 

Hírdetés

Online

36 vendég