Az aranyhalak tartása

 

A hideg vizet kedvelő halak esetében a víz 25-30 %-ának heti egyszeri cseréje ajánlott. A friss víznek ugyanolyannak kell lennie, mint amit az akvárium berendezésekor beletöltött. Az akvárium hőmérsékletére ügyelni kell és a sera aqutannal elő kell készíteni. A sera aqutan megköti a nehézfémeket és óvja az aranyhalak nyálkahártyáját. Így a halakat kevesebb stressz éri.

Ahhoz, hogy a biológiai tisztító folyamat ismét gyorsan működni kezdjen, adjon sera nitrivecet az akvárium vizébe. Az ásványok pótlására a vizet dúsítsa sera mineral saltal, ha Ön relatív lágy vizű környéken lakik.
 
Ajánljuk, hogy hetente egyszer mérje meg éspótolja néhány fontos elem mennyiségét a vízben. A sera kémiai tesztek úgynevezett csepptesztek. Nagyon könnyen alkalmazhatóak és csekély koncentrációban is mérhetőek. Kezdetnek a következő sera teszteket ajánljuk:

GH összkeménység

KH karbonátkeménység

pH-érték

NH4/NH3 ammónium/ammónia

NO2 nitrit

NO3 nitrát

Ha már többet szeretne tudni a víz értékeiről és a tesztjeiről, ajánljuk Önnek “Víztesztelés és természetes előkészítés” című sera tanácsadó kiadványunkat.

A víz cseréjéről, előkészítéséről és a bioszűrésről kizárólagosan “Az akvárium természethű ápolása és a vízszűrés” c. sera tanácsadó kiadványunkban informáljuk Önt.

A legjobb ápolás és etetés esetén is a díszhalak egyszer betegek lehetnek. Hogy melyik betegségek fordulnak elő, és hogy Ön mit tud ezek ellen tenni, megmutatja az “Egészséges díszhalak - hogyan?” című sera tanácsadó kiadványunk.

 

Hírdetés

Online

38 vendég