sera med Professional készítmények - Protazol

Sera med Professional Protazol

Az Ichthyophthirius multifiliis (a darakór vagy fehérpont-betegség kórokozója) és más egysejtű paraziták (pl. Ichthyobodo, Apiosoma, Trichodina, Chi-lodonella) okozta fertőzéseket, de a gombásodásokat is biztosan, gyorsan és hatékonyan meg lehet szűntetni a sera med Professional Protazol-lal. A készítmény színtelen a vízben és a növények valamint gerinctelenek (pl. csigák és garnélák) is nagyon jól elviselhető. A porcoshalak (cápák és ráják) nem viselik el a hatóanyagot. A sera ectopur-ral a használatát követően gyógyulást elősegítő utókezelés végezhető.

Gombás oldalú sügér
Megfigyelés

Fehér, vattaszerű képződmény a bőrön, hosz-szú, elálló szálakkal (gyakran korábbi sérülés után).

Diagnózis: Gombásodás (Mykose)
 

Ősszeragadt úszójú platti
Megfigyelés

Helyenként szürke vagy tejes elszíneződés a bőrön (erős fertőzés esetén vöröses); kirojtosodott úszók a hosszú úszójú halaknál; az úszók összeragadnak.

Diagnózis: Ichthyobodo necator (korábban: Costia necatrix)
 

Fehérpont-fertőzéses fekete neonhal
Megfigyelés

Jól látható fehéres pontok (0,4-1,5 mm) a bőrön és az úszókon, az úszók összeragadnak és a halak az akváriumban található tárgyakhoz dörgölőznek.

Diagnózis: Ichthyophthirius multifiliis (darakór vagy fehérfolt-betegség)

A színtelen készítménnyel a használati információban foglaltak szerint kezdje meg a kezelést. Egyetlen kezeléssel biztosan elpusztítja a halakon és a vízben található élősködőket minden stádiumban – a cisztákat is. A kezelés megismétlése ezért csak kivételes esetekben szükséges (különösen makacs Ichthyo-törzs esetén, vagy ha újra élősködők kerülnek a medencébe), ha a használat befejezése után újabb pontokat figyelt meg. A szer fénystabil. Az akváriumi világítás ezért bekapcsolva maradhat. Az erősen fertőzött állatok ugyanakkor jobban érzik magukat, ha hosszabb sötét időszakokat biztosít nekik több nyugalommal a pihenéshez.
 

Vöröstorkú bölcsőszájú hal a farokúszóján Apiosoma-fertőzéssel
Megfigyelés

Gombás lerakódások keletkeznek a nyálkahártya sérülését követően; erős nagyítóval sok hosszúkás egysejtű fedezhető fel egy rövid száron (nem hossz szálak, mint a gombás megbetegedéseknél).

Diagnózis: Apiosoma (korábban: Glossatellá) vagy Epistylis (korábban: Heteropolariá)
 

Vöröstorkú bölcsőszájú hal Trichodina-fertőzéssel
Megfigyelés

Láthatóan körülhatárolt, fehéresen megduzzadt helyek a nyálkahártyán (részben tincsszerűen); kis sápadt bőrfelületek; étvágytalanság és tétlenség. A halak dörgölőznek és alkalmanként rángatóznak az úszóik.

Diagnózis: Trichodina, Tetrahymena, Chilodonella (“szív alakú bőrhomályosítók“)
 

Hírdetés

Online

32 vendég