sera med Professional készítmények - Flagellol

sera med Professional Flagellol

Ez a készítmény hatékonyan megszabadítja a díszhalakat az ostoros bélférgektől és más egysejtű bélparazitáktól. Továbbá a készítményben található K- és C-vitaminok elősegítik a gyors gyógyulást – különösen a lyukbetegség esetében. A készítmény továbbá hatékony a bársonybetegség kórokozója ellen is (Piscinoodinium pillulare).

A Flagellol-lal történt kezelés befejeztével használja a sera bio nitrivec vízelőkészítőt, hogy az esetlegesen károsodott szűrőbaktériumok gyorsan és megbízhatóen regenerálódni tudjanak.

Ostoros bélférgek által megfertőzött diszkoszhal
Lyukak a fejen
Megfigyelés

Úszóbeolvadás, nyálkás, fehéres ürülék, lyukak a fej területén, esetleges súlyvesztés és besötétedés.

Diagnózis: Ostoros bérférgek (Hexamita sp., Spironucleus sp., valamint más paraziták, mint pl. Protoopalina sp., Trichomonas sp., Cryptobia sp.)

Egyes esetekben – különösen makacs flagellá-ta-törzseknél – a kezelés időtartama három napról hét napra nyúlhat. Ha ebben az időszakban zavarosodás lépne fel, végrehajthat egy nagy részleges vízcserét (kb. 80 %) és végül újra adagolhatja a készítményt. Az összesen (maximum) hét nap lejárta után a kezelést egy újabb vízcserével (legalább 80 %) zárja le.
 

Piscinoodinium a háton
Gurámi Piscinoodinium-fertőzéssel
Megfigyelés

A kezdeti stádiumban a halak az akváriumban található tárgyakhoz dörgölőznek és hektikusan úsznak, később finom fehér-sárgás pontok (< 0,3 mm) jelennek meg a bőrön és az úszókon; gyakran fertőződik a kopoltyú; a hal – különösen ellenfényben – úgy néz ki, mintha liszttel lenne beszórva; bársonyszerű bevonat.

Diagnózis: Piscinoodinium pillulare, Bársonybetegség

sera med Professional Flagellol-lal történő kezelés sikeres eredményeket ér el a Piscinoo-dinium pillulare (édesvízi Oodinium) ellen. A szert úgy alkalmazza, ahogy az a használati információban az ostoros bélférgek elleni alkalmazásnál le van írva.
 

Hírdetés

Online

35 vendég