Remeterákok

A remeterákok nem a vízben élnek. Érdekes és könnyen gondozható terráriumlakók. A trópusokról származó, szürkületkor, illetve éjszaka aktív rákokat jól lehet 3-5 állatból álló csoportban tartani, a terrárium méretétől függően. A terráriumnak legalább 50 x 30 x 30 cm nagynak kell lennie.
Fenéktalajként alkalmas a szokásos terráriumtalaj, pl. a fenyőkéreg, homokkal keverve. A remeterákok szívesen másznak. Ezért a terrárium falait kókuszgyékénnyel fedje. A remeterákok a természetben lagúnákban élnek és gyakran vesznek magukhoz sósi lletve édesvizet. Emiatt a rákoknak mindkét víztípushoz hozzá kell férniük. A sós vizet egyszerüen létre lehet hozni a megfelelő mennyiségben a sera marin basic salt segítségével – ami természetes kalciumban és nyomelemekben gazdag.
A remeterákok mindenevők (omnivor). A sera crabs natural termék természetesen ezeknek a szárazföldi lakóknak is ideális. A táplálékkínálat kiegészítéseképpen a gyümölcsök és zöldségek legkülönbözőbb fajtáit, valamint salátákat és vadon termő füszernövényeket (pl. pitypang, árvacsalán vagy lándzsás útifü) is használhat, amennyiben azok biotermesztésüek. A vedléshez szükséges jódot a rákok a sera marin gourmet nori termékkel kaphatják meg köztes étkezésekkor. A könnyen emészthető algák továbbá sok vitamint, többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint egyéb fontos nyomelemeket tartalmaznak.
Az állatok alkalmanként örülnek, ha egy kevés halat vagy húst kaphatnak. Azonban ügyeljen arra, hogy a meg nem evett friss eledelt hamar távolítsa el a terráriumból, mivel az hamar megromlik. Egy sera crabs natural termékkel töltött tálka hosszabb ideig maradhat a terráriumban tartalékként.
A remeterákok egy különlegessége,   aminek  a nevüket is köszönhetik, az a tény, hogy egy üresen álló csigaházba    költöznek. Mivel azonban az nem tud velük együtt nőni, a rákok rendszeres időközönként lecserélik a házikójukat. Ezért fontos, hogy a rákoknak mindig egy sor csigaház álljon a rendelkezésére. Ezeket gyakran lehet kapni dekorációs elemként. De az is megoldás, ha Ön talál neki egy üresen álló házat, melyet egy éti csiga hagyott el.
A vedlés idején a remeterákok elhagyják a házaikat és ebben az időszakban sürgősen szükségük van valamilyen rejtőzködési lehetőségre, valamint nedves talajra, amelybe beáshatják magukat. Mivel ezek az állatok a trópusokról származnak, 25-30 °C közötti hőmérsékletre és 60-80 % közötti páratartalomra van szükségük. Ehhez a terrárium méretétől függően, elég egy villanykörte, valamint az, ha a terráriumot naponta bepermetezi vízzel.

Ezzel a tanácsadóval az volt a célunk, hogy betekintést nyújtsunk a rákok és garnélák lenyügöző tartásába.
Speciális információkért, pl. az egyes fajok tartási körülményeiről, kérjük, forduljon a szakkereskedőjéhez vagy egy tenyésztőhöz.
Az akvárium berendezéséről és gondozásáról részletesen informáljuk a sera tanácsadókban: “Így rendezem be az akváriumomat” és “Az akvárium természeth\ ápolása”. A tanácsadókat a szakkereskedésekben vagy az interneten a www.sera.hu címen tudja beszerezni.
 

Hírdetés

Online

32 vendég