Növénytelepítés

Az újonnan beszerzett növényeket alapvetően egy külön edényben néhány napon keresztül áztatni kell. Eközben többször cserélni kell a vizet, hogy a felesleges trágyaanyagokat és az esetleges kezelő -szereket és növényvédő-szereket eltávolítsuk. Továbbá érdemes meggondolni, hogy száras növényeket telepítsünk-e, mivel a szükséges visszavágás során részben káros növényi anyagok szabadulnak fel és kerülnek a vízbe.

1. Vágjon le a gyökerek végéből egy keveset a beültetés előtt egy éles ollóval és távolítsa el a fonnyadt vagy sérült leveleket.
 
2. Ezután nyomja bele az ujját a sera flore-depot®-val előkészített fenéktalajba és készítsen egy lyukat a növénynek
 
3. Dugja bele óvatosan a gyökereket a lyukba és takarja be sóderrel. Óvatosan nyomja lefelé a sódert és húzza meg a növényt egy kissé felfelé, hogy a gyökerek újra lefelé mutassanak.
 

A növények helyes trágyázása


Az egymásra hangolt sera trágyázó rendszerrel a sikeres növénygondozás egyszerűvé válik. A sera floredepot® fenéktalaj a növényeknek optimális táptalajt kínál az erőteljes növekedéshez. A növekedés felturbózásához az első 4-6 hétben használjon sera floreplus-t. Mert minél gyorsabban nőnek a növények, annál hamarabb tudnak hozzájárulni a biológiai víztisztításhoz és tudják ellátni az akvárium lakóit oxigénnel. Végül kezdje el a rendszeres trágyázást. Azoknak a növényeknek, amelyek a tápanyagokat túlnyomórészt a leveleiken keresztül veszik fel, sera florena®-ra van szükségük. Azokat a növényeket pedig, amelyek a tápanyagokat a gyökereiken keresztül veszik fel, a sera florenette® A-val lássa el. A naponta felhasznált tápanyagokat a sera flore daydrops termékkel tudja kiegészíteni.

Hírdetés

Online

27 vendég