Speciális sera szűrőanyagok

Speciális sera szűrőanyagok

 

A trópusi lágy vizekből származó halak gondozásánál az akvárium vizét folyassuk át sera super peat feketetőzeg granulátum rétegen. A sera super peat értékes humin savakat és nyomelemeket ad át hosszú idön keresztül az akvárium vízének, egyúttal csökkenti a karbonát keménységet és a pH-értéket. Ezek az értékek hosszú időn át enyhén savas tartományban maradnak, így a sera super peat akadályozza a gombák és baktériumok, algák növekedését.

 

 

A kezelés után rövid ideig emelni kell a sera super carbon arányát a szűrőben. A kezelés alatt ne használjon a szűrőben szűrőszenet, és a bent lévő szenet is távolítsa el, mert különben a szer hatóanyaga rögtön kiszűrésre kerül. A sera super carbon a szuper nagy felülete miatt 6 hétig aktív marad. Ezután a felvevőképessége kimerül, és mindenképpen el kell a szűrőből távolítani, különben a már megkötött részecskék ismét visszakerülhetnek a vízbe. A sera super carbon nem befolyásolja a pH-értéket, valamint nitrát- és foszfát mentes

Figyelem !

A sera super peat és a sera super carbon készítményeket ne használjuk egyidejűleg. A szűrőszén azonnal abszorbálja a tőzeg által leadott össze értékes anyagot. A sera super peat készítményt a sera super carbon helyett használja.

 

Foszfát csak kis mennyiségben szükséges a növényeknek, mint tápanyag. Feldúsulás esetén gyakran algaproblémát okoz. A sera phosvec Granulatum egyszerűen eltávolítja a foszfátot, és tartós hatást biztosít.

 

A sera biopur és a sera biopur forte ugyanúgy, mint a sera siporax alkalmasak arra, hogy felületükön megtapadjanak a tisztító baktériumok, amelyek a biológiai károsanyag lebontást végzik. Ezek a szűrőanyagok akkor ajánlottak, ha csekély károsanyag-lebontás szükséges, például ha az akváriumban nagyon sok növény található, vagy ha kevés hal él az akváriumban.

A sera siporax 34-szer nagyobb biológiai lebontóerővel rendelkezik a más kerámia szűrőanyagokkal szemben. Ez a sera siporax-ot rendkívüli mértékben jutányossá teszi.

Hírdetés

Online

24 vendég