sera med Professional - Tremazol

Sera med Professional Tremazol

A sera med Professional Tremazol a megbízható és célzottan ható Prazikvantel hatóanyagot tartalmazza, amelyet már hosszú idő óta alkalmaznak sikerrel a laposférgek elleni kezelések során mind a humán- mind az állatmedicinában. A szabadalmaztatott hatóanyag-oldószer komplexum gondoskodik a nehezen oldódó anyag elosztásáról a vízben, miáltal a hatóanyag nagyon gyorsan eljut a kórokozóhoz.
A készítmény hatóspektruma kiterjed a kopoltyú-, bőr- és gyűrűsférgekre, valamint a Trematódákra (szívóférgek, betegsége pl. a féregcsillag). A kiváló hatékonysága mellett a szer kitűnik az átlagon felüli emészthetőségével is.
A csomagban foglalt melléklet utasításai szerint kezelje az édes- és tengervízi halakat és ügyeljen eközben a jó szellőzésre. Új beszerzéseknél (állatok vagy növények esetén is), amelyek esetleg kórokozókat hozhattak magukkal, megelőzésképpen alkalmazza a szert egy rövid fürdőben.

Gyrodactylidea (tölcséres galandférgek)
 

Megfigyelés
A halak dörgölőznek, apátiába süllyednek. Bőrhomályoso-dás és kis, mozgó férgek a bőrön (részben szabad szemmel is felfedezhetők, egyébként nagyítóval; többnyire 1 mm alatti méretűek).

Diagnózis:
Bőrférgek / Gyrodactylidea (tölcséres galandférgek)

 

Dactylogyrus-szal fertőzött kopoltyúlapok

Megfigyelés
A légzés napról-napra erősödik, amíg a halak végül lihegve a felszín alatt lebegnek; részben egyoldalú légzés; az egyik vagy mindkét kopoltyúfedél a testhez simul vagy felfekszik; a kopoltyúkon kis, többnyire 1 mm hoszzúságú férgek ülnek (a lenyugtatott halnál esetlegesen nagyítóval felismerhető); a halak dörgölőznek a kopoltyúfedélnél.

Diagnózis:
Kopoltyúférgek / Dactylogyridea

 

Gyűrűsféreg

Megfigyelés
Súlyveszteség, étvágytalanság, kocsonyaszerű ürülék; némely esetben ún. proglottidák (fehéres, szalag alakú féregrészek) találhatók az ürülékben vagy a féreg vége kilóg a megfertőzött hal farok alatti úszójából.

Diagnózis:
Gyűrűsférgek / Cestoda

A gyűrűsférgek (Cestoda) a gazdatest beleiben élnek és onnan vesznek el fontos tápanyagokat az előemésztett táplálékból. A megfertőződött halak lesoványodnak és hiányjelenségektől szenvednek. Mivel a férgek az elülső részükkel megtapadnak a bélfalban, ezért ott még gyakran ingerelt felületek és másodlagos fertőzések is keletkeznek. A kis halaknál bélelzáródás is kialakulhat.

 

Hírdetés

Online

37 vendég