sera med Professional - Flagellol

sera med Professional Flagellol

Ez a készítmény hatékonyan megszabadítja a díszhalakat az ostoros bélférgektől és más egysejtű bélparazitáktól. Szintén hatékony a bársonybetegség (Piscinoodinium pillulare) kórokozója ellen. Továbbá a készítményben található K- és C-vitaminok elősegítik a gyors gyógyulást – különösen a lyukbetegség esetében. A Flagellol-lal fertőzött halakat karantén medencében kezelje. Eközben ügyeljen a medence állandó szellőztetésére. Egyes esetekben – különösen makacs flagellátatörzseknél – a kezelés javasolt időtartamát három napról hét napra lehet növelni. Ez alatt az idő alatt zavarosodások léphetnek fel, ilyenkor végrehajthat egy nagyobb vízcserét (kb. 80 %) és ezt követően újraadagolhatja a szert. A (max.) hét nap leteltével a kezelést egy újabb vízcserével zárja le, ill. a halakat telepítse vissza a tóba.

Spironucleus sp.

Megfigyelés
Úszóbeolvadás, nyálkás, fehéres ürülék, lyukak a fej területén, esetleges súlyvesztés és besötétedés.

Diagnózis:
Ostoros bérférgek (Hexamita sp., Spironucleus sp., valamint más paraziták, mint pl. Protoopalina sp., Trichomonas sp., Cryptobia sp.)

 
Piscinoodinium

Megfigyelés
A kezdeti stádiumban a halak az akváriumban található tárgyakhoz dörgölőznek és hektikusan úsznak, később finom fehér-sárgás pontok (< 0,3 mm) jelennek meg a bőrön és az úszókon; gyakran fertőződik a kopoltyú; a hal – különösen ellenfényben – úgy néz ki, mintha liszttel lenne beszórva; bársonyszerű bevonat.

Diagnózis:
Piscinoodinium pillulare, Bársonybetegség

 

Hírdetés

Online

88 vendég