Tógondozás az évszakok váltakozásával - nyár

Nyár

Nyáron növekszik és virágzik mindenféle élet a kerti tóban és körül. Az erős napsugárzás és a túl magas táplálékkínálat azonban erősen megszaporíthatja az algákat. Ezért ajánlott, hogy a tó vizét gondosan ellenőrizze.

 

 Június

A nagy aktivitás miatt a tóban gyorsan változnak a vízértékek. Hogy mennyire egyszerű a sera tesztek használata és hogy hogyan támogathatja a víz alatti természetet, 18. oldaltól kezdve írtuk le Önnek.

Vízkezelés:
Id. április

Algamegelőzés:
ld. Algamentesen cikk

Táplálás:
Id. március

Tesztelje a vizet:
Össz- és karbonát-keménység
Különösen erős alganövekedés esetén, de a növények által is a karbonát-keménység a széndioxid-szükséglet miatt lebomlik (ún. “biogén mésztelenítés”), adagoljon sera pond bio balance terméket a vízhez.

Tisztítás és etetés:
Id. május

 

 Július

Vízteszt:
Össz- és karbonát-keménység

Táplálás:
Id. március

Algamegelőzés:
ld. Algamentesen cikk

Növénygondozás:
Vágja rövidebbre az esetlegesen burjánzó vízinövényeket, hogy a többi növény számára is elég hely maradjon. Ügyeljen arra, hogy az úszónövények ne fedjék be az egész tavat és csak egy bizonyos területre korlátozódjanak. Alkalmanként távolítsa el az elhalt növényi részeket és leveleket.

A tószűrő tisztítása:
Ha az átfolyás észrevehetően csökken, tisztítsa ki a szűrőt és aktiválja újra biológiailag a sera pond filter biostart és a sera KOl Bio-CLEAR termékekkel.

Etetés:
Id. május.
Nagyon magas hőmérséklet esetén takarékosan adagolja a sera pond bio-flakes, sera pond biogranulátum és a sera KOI Professional® Nyári táplálék termékeket. Ezek az eledelfajták különösen könnyen emészthetők.

Vízkezelés:
Rendszeresen töltse után a vizet és a sera KOI PROTECT termékkel a használati információ szerint készítse elő, kis vagy erősen betelepített tavak esetében hajtson végre részleges vízcserét.

Ügyeljen a halbetegségekre:
Figyelje meg rendszeresen és gondosan a díszhalakat. Ha betegségre gyanakszik, kérjük, olvassa el az idevágó részt a 36. oldaltól kezdődően.

 

 Augusztus

Minden július hónapra felsorolt teendő érvényes augusztusra is.

Hírdetés

Online

13 vendég