Tarka színkavalkád - vízi növények

Vízinövények - nélkülözhetetlenek a tiszta víz szempontjából

A növények jelentik egy tó alfáját és omegáját. Mágikusan vonzzák a tekintetet és tó melletti időtöltésre csábítanak. A vízinövények gondoskodnak a biológiai egyensúlyról, tisztítják a tó vizét és sok állatnak nyújtanak menedéket.

A legjobb idő a növényesítésre

A tó növényesítését tavasztól az ősz kezdetéig végezheti. Ebben az időszakban a növények a magasabb vízhőmérsékletnek köszönhetően gyorsan növekednek.

Növényváltozatosság

A víz alatti növényeknek, az úszó növényeknek és a vízfelszín feletti levelekkel rendelkező növényeknek egyenlő mértékben kell a tóban jelen lenniük. Alap szabályként a következő érvényes: a vízi növényzet egy harmadának víz alatti növénynek kell lenni. Különösen az algák közvetlen táplálék ellenfelei, például a gyékény vagy az átokhínár, nem hiányozhatnak a tóból.

Optimális növénymennyiség

A legjobb, ha négyzetméterenként legfeljebb 2-3 növényt telepít. Utólag még mindig telepíthet növényeket. Alapvetően a tó felszínének egy harmada kell, hogy növény mentes legyen.

Növényesítés könnyedén

A víz alatti növényeket és különösen az úszónövényeket a legjobb növénykosárba ültetni. Először bélelje ki a kosarakat növénykendővel, majd töltse meg ezeket durva homokkal vagy kaviccsal és takarja be a kendővel. A kosár tetejét fedje le kövekkel, hogy a növény ne tudjon kiszabadulni. A mocsárzónában gyékénnyel rögzítse a növényeket.

Így táplálja a pompás növényeket 

sera pond florenette® Tabs termék elősegíti a tápanyagfelvételt a gyökereken keresztül és ezzel a növények gyors és egészséges növekedését. Az ültetés előtt - a kosár és a növények méretétői függűen - tegyen max. 4 tablettát a gyökerek közelébe. A tavirózsákat és más virágzó tavi növénye- ket táplálja sera pond florena® con- centrate-tal, hogy a virágzat egészségesen és erőteljesen fejlődjön.

 
A tó vizének vízkeménysége meghatározó tényező a növények kiválasztásakor. A sera tápok garantáltan nitrát- és foszfátmentesek, melyek elősegítenék az alganövekedést.

Hírdetés

Online

47 vendég