Vízelőkészítés II - Megfelelő tóvíz

Baktériumok gondoskodnak a tóban az ürülék- és hulladék anyagok lebontásáról. Ha ezt a károsanyag lebontást megzavarja valami, elszaporodnak a káros anyagok a vízben.
Ha a szabad ammóniák-tartalom meghaladja a 0,5 mg/l-t, az már életveszélyes a halak számára.
Rendszeresen ellenőrizze a sera NH4/NH3-teszttel.
Azonnali csökkentéshez használja a sera pond toxivec terméket. Azonnali részleges vízcsere és vízelőkészítés a sera KOI BIO-CLEAR sera siporax® pond termékkel. Szűrés a termékkel.

0,5 mg/l-t meghaladó nitrit-tartalom esetén a halak akut veszélyben vannak.

Rendszeresen ellenőrizze sera N02-teszttel. A teendőket Id. az ammóniáknál.

Már az 50 mg/l mértékű nitrátkoncentráció is káros a halakra nézve (különösen a növendék halakra) és ezen kívül az alga növekedést is serkenti. 
Rendszeresen ellenőrizze sera N03-teszttel.
Adjon hozzá sera KOI BIO CLEAR terméket. Ügyeljen az elégséges növényzetre, csökkentse a halállományt/eledelt.

 

A halak számára megfelelő tóvíz új telepítésnél és a rendszeres vízkezeléshez

sera koi protect

• károsanyag-eltávolítás
• védelem a halak és a tisztító baktériumok számára

sera KOI PROTECT a pH-semleges Bio-Pro-tect Formulával azonnal előkészíti a vezetékes-, az eső- és a kútvizet a halak számára megfelelő tóvízzé. A sera KOI PROTECT megköti a káros nehézfémeket és semlegesíti az agresszív klórt. Védi a halak kopoltyúját és nyálkahártyáját, valamint a sera pond filter biostart sera KOI bioclear és a termékek hasznos tisztító baktériumait, így elősegíti a halak egészséges növekedését.
 

sera pond filter biostart

• a biológiai szűrés megkezdése és meggyorsítása
• iszaplebontás
• a sera KOI BIOCLEAR munkájának elősegítése

sera pond filter biostart azonnal aktiválja a biológiai szűrőteljesítményt az új tavaknál, új szűrők vagy szűrőanyagok esetén, valamint szűrőtisztítás után. Meggyorsítja az iszaplebontást és meggátolja a kellemetlen szagok kialakulását. A sera pond filter biostart nagyon aktív mikroorganizmusok és enzimek koncentrátuma. Ezek gyorsan lebontják az elhalt leveleket, halürülékeket és eledelmaradékokat és elősegítik a sera KOI BIOCLEAR munkáját. A sera pond filter biostart csökkenti a tisztításra fordított időt, javítja a vízértékeket és nagyobb átláthatóságról gondoskodik.
 

sera koi bioclear

• az   olyan   halmérgek mint ammóniák
nitrit és nitrát EÜ biológiai lebontása.
• csökkenti a gondozásra fordított időt

sera KOI BIOCLEAR speciális tisztító baktériumokból áll, melyek az ammónák és a nitrit nitráttá bontását végzik. Ezek a halmérgek pl. lebomlott halürülékekből és eledelmaradékokból keletkeznek, amelyeket a sera pond filter biostart a további biológiai lebontásra előkészít. Még az erősen szennyezett tavakat is optimálisan tisztítja biológiailag a sera pond filter biostart és a sera KOI BIOCLEAR kombinációja. Ez gondoskodik a tartósan kristálytiszta vízről, biztosítja, hogy a halak egészségesek legyenek és csökkenti a gondozásra fordított időt. A sera siporax® pond optimális “munkakörülményeket” biztosít a biokultúrák számára.
 

Hírdetés

Online

29 vendég