Mi a teendő halbetegségek esetén?

A tó vizének rendszeres ellenőrzése és gondos kezelése mellett ritkán lépnek fel      halbetegségek. Ha a halak mégis megbetegednének, biztos és megbízható segítséget nyújtanak a sera gyógy- és ápolószerek.
A legfontosabb ápolószereket itt gyűjtöttük össze. A sera kezelőszerekről részletes információkat az “Egészséges díszhalak -hogyan?” c. tanácsadónkban vagy a www.sera.de internet címen talál.
 

Esélytelen paraziták

A gyorsan csökkenő hőmérséklet és a túlzott mértékű telepítettség gyengíthetik a halak ellenálló képességét. A sera pond omnisan legyőzi a parazitákat. Hal- és növénybarát és azonnal megsemmisíti a gombaspórákat.

sera pond cyprinopur hatékony a hasvízkór ellen. A halak tavasszal különösen érzékenyek a betegségekre. Egy kúra a sera pond cyprinopur® termékkel legyőzi a tavaszi vírusokat.
 

sera pond omnipur legyőzi a leggyakoribb hal betegségeket: bakteriális fertőzéseket, uszony- rothadást, gombásodást (Saprolegnia, Achlya), bőrbetegségeket (Costia, Chilodonella), Trichodina-t, Oodinium-ot, uszony- és bőr férgeket (Dactylogyrus vagy Cyrodactylus), külső sérüléseket és sebeket.
A nagy aktivitású hatóanyag, a Nifurpirinol az ízletes tápláléktablettába, a sera KOI BAKTO TABS termékbe ágyazva található meg. Ezáltal fáradtság nélkül tudjuk a beteg halnak juttatni az ápolószert, célzottan a bakteriális megbetegedésekre és a megfelelő adagban.
 

Sera med Professional egyedülálló gyógyító erejű ápolószer

A sera med Professional ápolószerek gyorsan és megbízhatóan hatnak. A gyors hatást az oldószer komplexekkel összefüggő új hatóanyagok révén sikerült elérni.
 

sera med Professional Tremazol® hat órán belül megöli a kopoltyúférgeket. A sera med Professional Tremazol® rövid kezelési idejének köszönhetően a halakat alig terheli. A szabadalmaztatott hatóanyagoldat komplexnek köszönhetően különösen hatékonyan oszlik el a vízben.
A sera med Professional Tremazol® hatékony kopoltyú-, bőr-, pikkely- és galandférgek ellen.
A halakat kezelje egy karantén medencében, mert a kezelés után vízcsere szükséges.
sera med Professional Argulol termék nemcsak az éppen tapadó, szívó parazitákra, hanem a szabadon úszó rákfélékre is hatásos. Már 24 óra elteltével befejezettnek teklnthető a kezelés. Az időközben kikelt parazitafélék befogására három hét múlva ésszerű megismételni a kezelést. A használat után a tóban nem szükséges vizet cserélni.

sera med Professional Argulol pontytetvek, cslmbe (Lernaea), Ergasllus-hal (Ergasllus) és parazita jellegű ászkarákok ellen hat.
 

A halak erősítésére a betegségek alatt és után csepegtessen az eledelre sera KOI MULTIVITAMIN terméket és 2-3 perc elmúltával etesse meg az állatokkal. Ez a célzott alkalmazás erősítl a halakat és növeli a vitalitásukat.
 

Hírdetés

Online

37 vendég