sera biotóp terráriumok - őserdő

Őserdei terrárium

A trópusi esőerdőkben majdnem állandó hőmérséklet (kb. 24-26 °C) és magas páratartalom (80 %) uralkodik. Az őserdőt lakó állatok többnyire mászó, fán lakó fajok. Ezt a terrárium berendezésekor figyelembe kell venni. A megfelelő fenéktalaj penészálló és trágyázó szerektől mentes. A legideálisabb erre a célra a terráriumi humusz, pl. a sera reptil coco soil, amit brikett formájában helytakarékosan, jól lehet tárolni. Vízzel érintkezve ennek a fenéktalajnak óriási mértékben megnövekszik a térfogata.
 
Annak érdekében, hogy a felesleges víz ne mocsarasítsa el a feneket, ajánlott beszerelni egy drenázst. Ehhez vékony rétegben töltse fel a feneket sera siporax-szal, erre fektessen sera szűrővattát, majd erre rakja a fenéktalajt.
A fenék kiszáradásának megakadályozására szereljen fel egy fűtőlapot az őserdei terráriumba, ajánlottan a hátsó falra. Az öntapadós sera reptil thermo comfort mat S és M fűtőlapokkal ez nem okoz problémát. Fontos berendezési elemek a nedvességálló fadarabok, amelyek dekoratívak is egyben. A növényesítésnél majdnem minden, a szakkereskedésekben kínált, nem mérgező szobanövényt felhasználhat, pl. orchideákat, broméliákat, tillandsiákat, trópusi páfrányok, mohákat, de a különböző fikuszfajokat is. Ügyeljen arra, hogy ne trágyázott növények legyenek. Ha nem tudja, honnan származnak a növények, akkor többször öblítse le őket zuhannyal, és adott esetben bőségesen öntözze meg, mielőtt a terráriumba ülteti őket.
 
A tapadóujjú állatok sima felületeket igényelnek a mászáshoz. Ide kiválóan alkalmasak a bambusznövények dekorációnak.

Hírdetés

Online

23 vendég