A díszhalak és környezetük kiválasztása

Egy akváriumban legtöbbször különböző díszhalakat tartunk. Mindenképpen figyelembe kell venni azt,hogy hogyan élnek a saját természetes környezetükben. Figyelni kell arra, mely halak illenek össze, hogy kell a vizet előkészíteni. A sera a következőkben néhány javaslatot ad Önnek, hogyan válassza ki a halakat, illetve milyen kritériumok alapján tudja az édesvízi akváriumának víz alatti világát összeállítani. A tengervízi akváriumokhoz külön sera tanácsadó áll rendelkezésre.

Faj-akvárium

Önnek annyira tetszik egy halfaj, hogy csak ezt szeretné háziállatként tartani? Mielőtt ezt megtenné, ellenőrizze, hogy a díszhal, amelyet kiválasztott, alkalmas-e faj-akváriumban való tartásra.

Társas akvárium

Itt Ön olyan díszhalakat és növényeket gondoz, melyek különböző területekről származnak, és egyszerűen csak tetszenek Önnek. Természetesen ügyelnie kell arra, hogy a díszhalak elviseljék egymást, és azonos körülményekre, vízminőségre, vízhőmérsékletre legyen szükségük. A sera először olyan társas akváriumba való díszhalakat mutat be Önnek, melyek különösen kezdők számára megfelelőek. Végül bemutatunk néhány biotóp akváriumot.

Biotóp akvárium

Itt Ön olyan halak mellett döntött, melyek azonos természetes élettérből származnak. Ön a vízi világ egy természethű darabját hozza létre, melyet egyébként aligha láthatna. Ennek az elbűvölő akváriumfajtának több előnye is van. A növények és dekorációk összeillenek. Minden hal azonos tulajdonságú vizet igényel. Az akvárium gondozása viszonylag egyszerű. Amennyiben Önnek tetszik, úgy létrehozhat otthonában egy darabot a trópusi esőerdei Amazonas vízi világából, vagy a Malawi-tóból. Olyan, mintha otthon nyaralnánk. De maradjunk egyenlőre az akváriumnál.

Fontos tipp

A díszhalak különböző vízmélységben élnek. Vannak amelyek a felszín közelében, vannak amelyek a középső rétegekben és vannak, amelyek az akvárium alján úszkálnak. Hogy minden vízrétegben legyenek halak, ezt a szempontot vegye figyelembe a halak kiválasztásánál. Szintén tudnia kell azt is a kedvenc halainak kiválasztása előtt, hogy mekkora legyen az akváriuma. Mint ökölszabály használható: literenként 1 cm kifejlett hal.

Hírdetés

Online

27 vendég