sera Aqua-terráriumok

Sera Aqua-terráriumok

Az aqua-terráriumok olyan hüllők és kétéltűek tartására szolgál, amelyek a vízben és – legalább időközönként – a szárazföldön élnek. A tartott fajtól függően aqua-terráriumként használhat egy olyan terráriumot, amelyiknél egy részt leválaszt úszóterületnek (pl. békáknak vagy gőtéknek), vagy pedig egy speciális aqua-terráriumot, mint pl. a sera reptil aqua biotop (pl. vízi teknősöknek).
Ideális esetben a szárazföldi és a vizes területeket is fűteni kell, éspedig kb. ugyanolyan hőmérsékletre, hogy megelőzze a meg- fázásokat. A víz felmelegítésére kifejezetten alkalmas egy akváriumi hőfokszabályozós fűtő. Ezt a víz alá kell felszerelni, és be lehet rajta állítani a kívánt hőmérsékletet. A teknősök tartásánál ügyeljen arra, hogy a fűtő üvegrésze biztos helyen legyen, hogy az állatok ne tudják tönkre tenni. A legnagyobb biztonságot a sera akváriumi hőfokszabályzós vízmelegítők jelentik, amelyek biztonsági protektorral rendelkeznek. A külső, nem vizes területek felmelegítésére speciális hősugárzók alkalmasak, pl. a sera reptil thermo ceramic kerámia hősugárzó.
 

A megvilágítást a terráriumfajták határozák meg. Univerzálisan bevethető a sera reptil LED energy light, amelyet a sera reptil aqua biotop készlet már magában foglal. Kiegészítésképpen vagy a tartott faj igényeinek megfelelően használhatja még a sera reptil daylight compact-ot. A vízi teknősök ezen kívül igényelnek még egy fűtött pontot (kb. 40 °C), amit pl. a sera reptil sun spot spotlámpával tud megvilágítani. Ajánlott a vizet szűrni. Kisebb állatoknál erre alkalmas egy belső szűrő, pl. a sera fil 120. Nagyobb fajoknál, pl. teknősöknél külső szűrőt, pl. a sera fil bioactive 250 + UV-t kell felszerelni. A beépített UV-technológia ennél a terméknél megelőzi a betegségek és az algák elterjedését.

A hüllők és kétéltűek nagyon érzékenyen reagálhatnak a kémiai maradékok okozta vízterhelésre. Emiatt soha nem szabad vezetékes vizet közvetlenül az aqua- terráriumba tölteni. Először készítse elő a vizet megfelelő módon. Külön erre a használatrafejlesztettük ki a sera reptil aquatan-t. Ez a termék megköti a mérgező nehézfémeket. A víz természetes színezetet kap, ami segíti a természetes viselkedést, és ezen kívül megkönnyíti az érzékeny fajok tartását.

 

Hírdetés

Online

38 vendég