Így okoz az evés és az etetés örömet

Mikor és hogyan etessünk

•  Naponta kétszer háromszor kis adagokban etessünk.
•  Csak annyit etessen amennyit a díszhalai rövid idő alatt, megesznek.
•  A tápot lehetőség szerint egyenletesen osszuk el a vízfelszínen.
•  Hetente egyszer tartson böjtöt halainak. Az aktív élelemkeresés salak mentesíti halait.
•  Etessen egy erre a célra lefoglalt kanállal, így mindig azonos adagot ad. 

A minőség és aroma így nem változik.

Gyakran valami más

Etessen változatosan 2-3 különböző sera fajtával 100 ml-es vagy 250 ml-es dobozból. Egyoldalú etetésnél, pl. 1 literes doboz, a halak elvesztik élénkségüket, színük megfakul, betegek lehetnek. A doboz minden nyitásakor a vitaminok és érzékeny tápanyagok a fény és levegő hatására károsodnak. Óvakodjon az átlátszó zacskóban levő tápoktól. Ezekben a tápanyagok már a levegő és a fény hatására tönkremennek még mielőtt a csomagot, kinyitná.

Így ismeri fel a vezércsapatot

Az etetésnél hamar kiderül, melyik a vezér hal. A legerőteljesebb, a legerősebb halak esznek legelőször. A legtöbbszőr ezek a legszínpompásabb a legattraktívabb halak.

Amit a hal nem ismer nem eszi meg

Ha Ön díszhalainak egy új  ismeretlen tápot ad azok bizalmatlanok. Ellenőrzik nem ellenség tolakodott-e be. Rövid idő után azonban a halak hozzászoknak a táphoz.

Túl sok etetés

Amennyiben a táp még 1 órával az etetés után az akvárium alján van, úgy sok volt.
• A tápmaradékot a sera porszívó segítségével távolítsa el.
• Amennyiben lehetséges, telepítsen olyan halakat melyek a táplálékot az akvárium talaján keresik, pl. páncélosharcsa (minimum 5 db minden fajtából).

Ritkán de előfordul: A halaknak nincs étvágyuk

sera természet azonos tápfajták használata mellett biztos lehet benne, hogy halainak a legjobbat adja. Amennyiben halai mégis étvágytalanok lennének, az gyakran betegség jele. Nem érzik magukat jól, gyakran elbújnak, vagy apatikusan állnak a talaj fölött. A lehetséges kezelésről és a lehetséges okokról informálja Önt a sera tanácsadó “Egészséges díszhalak – hogyan?” c. füzete.

Etetés a szabadság idején

Önnek van valaki, aki gondozza a halait. Ez remek, de a túletetés veszélye nagy. A halak mindig éhség benyomását keltik, és aki ezt nem ismeri, az szívesen túletet. Készítsen elő távolléte minden napjára egy tápkeveréket, lehetőleg egymástól külön, dátummal ellátott adagolóban. A többi tápot zárja jól el. A szakkereskedése címét és telefonszámát ragassza fel az akvárium üvegére.

Etető automatával

serafeed A etető automata megbízhatóan átveszi az etetését az Ön akvárium halainak. Nem hagyja magát befolyásolni az állandóan éhség benyomását keltő halaktól. Barátok és rokonok gyakran teszik a jót, túl sokszor. Amennyiben Ön úton van az automata beállítástól függően naponta 1-6 alkalommal etet. Ideális fiatal halaknál is, amik gyorsabban nőnek, ha naponta több kisebb adagot kapnak. Az etető automatához különösen alkalmas a sera vipagran.

Tipp! Engedje az automatának az elutazása előtt egy héttel az etetést átvenni. Így tudja a legjobban tápmennyiséget és a funkciókat ellenőrizni.

Ön vesz

Többnapos távolléte alatt nem szeretné az akváriumi halainak ellátását egy az akvarisztikában tapasztalatlan személyre bízni. Itt kínálja a sera holiday az ideális megoldást. A nagy értékű és tápláló tablettás táp a vízben 7 napig stabil marad, és nem bomlik szét. Az sera holiday tablettából az értékes anyagok lassan – lassan kerülnek kibocsátásra, így a halak a tápot rétegről rétegre tudják megenni. Különlegesség még, hogy a tabletta nem tartalmaz semmilyen emészthetetlen anyagot mit pl. gipsz vagy vízkő, 100 %-ig a legjobb sera haltáp.

 

Hírdetés

Online

94 vendég