Ápolószerek rákféléknél?

A garnélákat és rákokat még nem kutatták annyit, mint a halakat. Ezért a betegségeikről és azok kezeléséről csak kevés ismerettel rendelkezünk. A vírus-, gomba- (pl. a rozsdafoltbetegség a rákoknál), valamint a microsporidium-támadások jelenleg többnyire nem kezelhetők eredményesen. Ezért alapvetően érvényes, hogy az állatoknak a lehető legjobb tartási körülményeket biztosítsuk. Azok az állatok, amelyek teljes értékü táplálékot kapnak és lehetőleg stressz mentesen, a fajnak megfelelő környezetben élnek, jelentősen kevésbé vannak kitéve a megbetegedéseknek. Továbbá segít a sera blackwater aquatan termék használata is a betegségek kitörését megakadályozni, illetve kisebb sérülések esetén a seb gyógyulását meggyorsítani. Ha új állatokat szerez be, mindig ügyeljen arra, hogy az új védencek egészségesek legyenek.
Nem minden ápolószert viselnek el következmények nélkül a garnélák és rákok, amelyek a halak jólétéhez szükségesek. Amennyiben egy társas akváriumban szükségessé válik egy kezelés, nyugodtan alkalmazhat különböző termékeket a sera választékából. A rákféléken bőségesen tesztelt és biztonságosnak ítélt termékek pl. a sera med Professional Protazol®, Tremazol® és Flagellol kezelőszerei. Továbbá aggályok nélkül használható a sera ectopur® termék is. A kezelések után az állatoknak sera fishtamin®-ra van szükségük. Ezek a vitaminok gondoskodnak arról, hogy az állatok megerősödjenek és gyorsan felépüljenek.

Figyelem! Amennyiben az akváriumban rákfélék is vannak, le kell mondani a sera med Professional Nematol és sera mycopur® termékek szokásos megbízhatóságáról. Ha kétség merülne fel, a rákféléket a kezelés időtartamára el kell távolítani a társas akváriumból és nem szabad őket is együtt kezelni. Alternatív módon a halakat lehet külön fürdővel kezelni.

Hírdetés

Online

48 vendég