Szaporítás

Ha garnélákat szeretne tenyészteni, akkor ezt már a garnélák kiválasztásánál vegye figyelembe. Néhány garnéla, pl. az amano garnéla, lárvaként sós vizet igényel (primitív típus) és ezért tenyésztési célokra inkább nem alkalmas. Az akváriumokban jól tenyészthető garnélafajokhoz tartozik pl. a kristály-vörös tigrisgarnéla (méhgarnéla) (Caridina cf. cantonensis), a vörös cseresz-nyegarnéla (tüzgarnéla) (Neocaridina hete-ropoda var. “Red”), valamint a tigrisgarnéla (Caridina cf. cantonensis var. “Tiger”). A különösen könnyen tenyészthető rákfajtákhoz tartozik a kubai kékrák (Procambarus alleni), a narancssárga mexikói törpe folyami rák (Cambarellus patzcuarensis var. “Orange”) és a tigrisrák (Cherax sp. var. “Tiger”).

Tigrisgarnéla (Caridina cf. cantonensis var. “Tiger”)
Amano garnéla (Caridina multidentata)
 

Ahhoz, hogy garnélákat és rákokat sikeresen tudjon tenyészteni, vegye figyelembe a következő tanácsokat: ne tartson túl sok állatot egy kis akváriumban. Mindig csak magas tápértékü táplálékkal etessen. Ügyeljen a kifogástalan vízminőségre és arra, hogy elegendő legyen az oxigéntartalom, és hetente hajtson végre részleges vízcserét. Az állatok számos utóddal fogják ezt Önnek meghálálni.

Narancssárga mexikói törpe folyami rák (Cambarellus patzcuarensis var. “Orange”)
Kristály-vörös tigrisgarnéla (méhgarnéla) (Caridina cf. cantonensis)
 

Különösen a fiatal állatok számára fontos,  hogy  sok   rejtőzködésre   alkalmas lehetőségük legyen, hogy megakadályozza a kannibalizmust. Vegye figyelembe, hogy a részben közeli rokonság miatt, a garnélák között nemkívánatos vegyes keresztezésekre is sor kerülhet. Hogy ezt elkerülje, ne tartson  együtt méh-,  tigris-  és darázsgarnélákat.

Vörös cseresznyegarnéla (tűzgarnéla) (Neocaridina heteropoda var. “Red”)
Tigrisrák (Cherax sp. var. “Tiger”)
 

Hírdetés

Online

35 vendég