A technika

Miután az akváriumfeneket feltöltötte és a dekorációt elhelyezte, szerelje be a technikát. Ezekre a munkálatokra nincsen szükség a sera Biotop Nano Cube 60 esetén.

Sera kompakt akvárium a könnyű kezdetért

sera Biotop Nano Cube 60 plugin komplett felszereléssel azonnal üzemkész. A bio-aktív szürőrendszer azonnal megkezdi a biológiai károsanyaglebontást. Ezáltal megtakarítja a hetekig tartó “beüzemelési időszakot”. 
Kb. 60 literes ürtartalom

Méretek:
40,3 cm széles x 46 cm magas 
x 48,4 cm mély

Akváriumfedél a következőkkel:

akváriumfénycső T5 PL-18 W
etetőnyílás
 

tolóajtós mechanizmus
nyílóajtós mechanizmus
 

Belső szűrő (4 kamrás) a következőkkel:

  • 3.1   háló
  • 3.2   szürőszivacs a mechanikus szüréshez
  • 3.3   sera  siporax® 1.000  ml  a  biológiai szüréshez, 270 m2-es szürőfelülettel
  • 3.4  sera fűtő 50 w
  • 3.5   sera keringető szivattyú STP 1000 Beleértve:
            - 100 ml sera blackwater aquatan vízelőkészítő
            -   50 ml sera filter biostart biokultúrák a biológiai károsanyag-lebontáshoz
 

sera Biotop Nano Cube 60 szilárdan felragasztott alsó biztonsági kerettel rendelkezik. Ezért az akváriumot közvetlenül a szekrényre helyezheti. Ne használjon semmilyen további alátétet.

Filter

A szürőnek a rák- és garnélaakváriumban két fontos feladata van. Egyrészt tisztítja a vizet, másrészt állandó áramlást okoz, amely a patak folyását imitálja. Így például a sepregető (legyező-) garnélák csak az áramlásban képesek a táplálékfelvételre. A hatékony mechanikus és biológiai szüréshez ideálisak a sera belső szürői kis akváriumokhoz – a sera fil 60 vagy a sera fil 120. A sera siporax® mini bio szürőanyaggal együtt használva biológiailag tiszta vizet kapunk.
sera fil akváriumi belső szűrőt további töltetekkel lehet bővíteni.

1. sera siporax® mini szűrőanyag
2. szűrőtöltet
 

3. sera super carbon aktív szűrőszén
4. szűrőtöltet
 

5. szűrőszivacs
6. végtöltet
 

Megvilágítás

A garnéláknak és rákoknak nincsenek különleges igényeik a megvilágítással kapcsolatban. Emiatt lehetséges a többlámpás fedelekben egy olyan fénycsövet választani,ami a növények igényeinek megfelel, pl.sera plant color. Ha csak egy fénycsövet használ, akkor ajánlott a sera tropic sun.

Fűtő

Sok garnéla a szubtrópusi klímazónákból származik. Az évszakokra jellemző hőmérsékletingadozás ezért természetes és még a szaporítási sikereket is növelheti. A legtöbb fajnál az ideális hőmérséklet 19 és 25 °C között van (pl. a tigris-, a darázs- és a méhgarnéláknál). Az amano garnéla még 10 és 30 °C között is jól érzi magát. A legtöbb ráknak 20 és 27 °C közötti hőmérsékletre van szüksége. Az optimális növekedéshez az állatoknak 25 °C körüli hőmérsékletre van szüksége. Az akvárium fütéséhez ajánljuk a sera akváriumi hőfokszabályozós vízmelegítőt.

A fedél

Mind a rákok, mind a garnélák kitörésbiztos fedelet igényelnek az akváriumon, mivel szívesen keresgélnek a fedél közvetlen közelében és eközben bizonyos körülmények között még az akváriumot is elhagyhatják.

Oxigénellátás

Ahogy ezeknek az állatoknak a természetes életterében, a csobogó patakokban, úgy az akváriumvízben is fontos, hogy az oxigéntartalom magas legyen, ez egyaránt fontos a vedléshez és a szaporodáshoz is. Ezt a szürőn kívül még egy további szivattyúval, pl. a sera air membránszivattyúval, tudja elérni, együtt használva egy porlasztókővel a sera air set-ből.

Hírdetés

Online

38 vendég